GOEDKOOP BELLEN...
Klik hier en koop BELCREDITS
03 500 46 46
24/24u Astrolijn
Bel extra lang & voordelig!
www.astrovaria.be

AstroWinner

24u/24 Astrolijn
Nederland
+32 904 88 6 88
Vast tarief 200 cpm
Belgie
0904 88 6 88
Vast tarief 200 cpm

Bel Goedkoper

met Belcredits
Nederland
+32 904 88 6 88
Vast tarief 200 cpm
Belgie
03 500 46 46
Lokaal telefoonnummer vanaf 1€pm

Pendelaars

                   Pendelen:                                                                                                              de telefonische zoektocht naar antwoorden en oplossingen

Met pendelen bedoelt men het beantwoorden van (levens)vragen met de hulp van een pendel. Dit is een voorwerp uit kristal, metaal, of hout aan een draad of ketting.

Pendelen wordt, net zoals het wichelroede lopen trouwens, beschouwd als een vorm van radiësthesie en wichelarij. Pendelen kan o.a. gebruikt worden om mogelijk antwoorden te vinden op (levens)vragen of om zogenoemde “energieën” op te sporen.
Er is wetenschappelijk niet aangetoond dat pendelen effectief werkt, maar zij die de pendel hanteren zijn van mening dat het instrument wel degelijk zijn resultaten opleverd.

Hoe gaat men het beste te werk :

Bij het pendelen houdt men het uiteinde vast van een flexibele draad, touw of ketting met een lengte van 5 tot 10 centimeter. Aan het andere einde hangt een voorwerp van metaal, kristal, hout of ander materiaal, dat als een gewichtje functioneert. Dit gewichtje kan bestaan uit allerlei vormen en maten.

Het stellen van vragen moet zorgvuldig moeten gebeuren teneinde een goed antwoord te verkrijgen. De vraag moet daarom zeer precies worden gesteld en men kan maar één vraag tegelijk stellen. De pendel zou dan door een specifieke manier van bewegen de vraag kunnen bevestigen of ontkennen.

Bij het pendelen wordt somtwijlen een speciale kaart gebruikt, waarop een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet zijn weergegeven.
Aangezien de pendel alle kanten op bewegen kan biedt de pendelkaart naast oriëntatie ook meer mogelijkheden het antwoord gedetailleerder af te lezen.

Pendelen is een methode waarover ook een aantal misverstanden bestaan. Vaak wordt gedacht dat de pendel een geheimzinnig instrument is dat alleen maar de toekomst kan voorspellen.

Volgens één van de verklaringen over de werking van de pendel zou deze via het onderbewustzijn werken. Dit onderbewustzijn zou middels onwillekeurige spierbewegingen de pendel op een bepaalde manier laten bewegen. De pendel zou dan reageren op de gedachte of vraag die men op dat moment heeft. Dit wordt opgepikt door de spieren van de mens, waardoor de pendel als gevolg op een bepaalde manier zou bewegen. Dit principe wordt ook wel eens motorisch automatisme genoemd.